Caramelles

Callús és un poble de la Catalunya central on la tradició de les caramelles es molt antiga i a on encara hi ha molts participants que gaudeixen i participen de la festa tradicional de cant i dansa al carrer per celebrar la Pasqua. Aquesta munnió de cants i dansa dona a Callús per Pasqua un caire intens d’alegria i joia d’una festa cultural única molt arrelada a la nostra terra catalana.

Desenes de caramellaires petits i grans, agrupats en dues colles, omplen cada any per Pasqua els carrers de la vila de Callús coincidint amb els inicis de la primavera. Existeixen documents que atestiguen que les Caramelles de Callús és una tradició ja arrelada a fins del segle XIX.. A més a més, és tracta d’una tradició ancestral que passa de generació en generació (d’avis a pares i a fills) i que pel seu caire popular i festiu atreu un nombre important de visitants i d’antics vilatans de Callús.

Publicat a General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*