Bastoneres

Un element espectacular de la festa es conferit pels ballesters que són caramellaires que mitjançant un estri extensible format per llistons de fusta es desplega per les diferents terrasses i balcons de les diferents cases de Callús amb l’objectiu de obsequiar un present de flors a les persones que miren i gaudeixen de la festa des de les finestres i balcons de les seves coses. Aquestes persones recolleixen els presents de flors donats pels ballesters i els recompensen amb donatius per el manteniment de la festa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Diumenge, dia central

El Diumenge de Pasqua és el dia més important. Des de primera hora del matí i després d’esmorzar coca i mistela, les colles caramellaires dels petits i dels grans recorreran els carrers dels pobles per cantar i ballar el repertori de les caramelles. Acompanyats de l’Orquesta Rosaleda i amb la vestimenta típica, interpretaran un vals i una sardana. Les cantades es van alternant amb els balls de bastons i els balls tradicionals de petits i grans. Enguany, la novetat és que no només hi haurà bastoners sinó també bastoneres. S’ha creat un grup nou format per 15 noies.

La ruta caramellaire acabarà al migdia, cap a 2/4 de 2, a la carretera de Cardona, on es farà la cantada final. Després de totes les actuacions, s’interpretarà la sardana Caramelles de Callús.

El dia central de la festa és Diumenge de Pasqua i l’acte central i més espectacular de tots és la cantada final al centre del poble amb l’enlairament de totes les ballestes finalitzant l’acte amb una traca final.

Tot i així l’activitat caramellaire, s’inicia el dissabte amb la visita de les dues colles a les diferents masies de l’entorn del poble de Callús finalitzant la trobada caramellaire del dissabte amb la cantada que es celebra pel vespre a l’església parroquial de Callús.