caramelles manresa

Com és igualment tradicional que en la comarca del Bages, el Mijac de Crist Rei porta la tradició de les caramelles a ple centre de Manresa. Un bon nombre de canalla fa cada any per Pasqua a les escales de l’església de Crist Rei el seu escenari per fer escoltar, al públic que els acompanya, les seves cançons. Gràcies a l’acompanyament de flautes travesseres, guitarres i acordió les caramelles gaudeixen de música en directe. Unes cançons que es complementen amb la ballada, a peu de les escales, de diferents balls de bastons.

La plaça Major de Manresa acolleix, el dissabte dia 15 d’abril, una cantada i ballada de Caramelles del grup de Salelles. Es tracta d’una iniciativa organitzada per les associacions de comerciants del Carme, Sant Miquel, Sobrerroca, plaça Major i voltants, amb el suport de l’associació de veïns del Barri Antic i l’Ajuntament. Les Caramelles començaran a 2/4 de 8 de la tarda, i aniran a càrrec de La Colla del Vi Bo de Salelles.

Des de l’Ajuntament de Manresa es dóna suport a aquesta iniciativa, que va en consonància amb l’objectiu de les regidories de Comerç i Cultura, d’introduir activitats a la plaça Major i promoure la cultura d’arrel tradicional.